onsdag 23. februar 2011

Grovt hjertebrød

Oppskrift frå Hjemmet nr 6/2011. Bildet frå bladet.

IMG389

7 dl lettmelk
50 g gjær
500 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvete, fin
250 g sammalt rug, fin
1 ts sukker
1 ts salt
100 g smør
1 egg til pensling
vann til pensling
mel og havregryn til pynt

Rør gjæren ut i melken. Bland gjærblandingen sammen med mel, sukker og salt i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller i kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i 1-1,5 time.

Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Hold igjen litt deig til dekorhjertet på toppen. KJevle deigen ut til en tykkelse på 1 cm. Skjær ut et hjerte med kniv eller stikk det ut med en pepperkakeform.

Form resten av deigen til et stort hjerte på en smurt stekeplate. Pensle dekorhjertet med vann før det festes på brødet, så sitter det bedre. Dekk brødet med et klede, og la det stå et lunt sted i 20-30 min.

Pensle brødet med vann og dryss på havregryn på ytterkanten av brødet og mel på dekorhjertet. Dekorhjertet kan også pensles med sammenvispet egg.

Stek hjertebørdet midt i ovnen ved 225 gr i ca 20 min.

Avkjøles på rist. Kan fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar