onsdag 23. februar 2011

Charlotte Russe

Oppskrift frå Hjemmet nr 6/2011. Bildet frå bladet.

IMG390

Rullekake:
4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1/2 ts bakepulver

Fyll:
2 dl jordbær- eller bringebærsyltetøy

Fromasj:
3 dl kremfløte
5 dl fruktyoghurt
1 pk gelepulver med jordbærsmak
2,5 dl vann

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 200 gr i ca 8 min. Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.

Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene kanten av langsiden som blir den ytterste kanten i rullen. Rull sammen på langs slik at det ikke blir hurom inni. Arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle. Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la den ligge til den er avkjølt.

Skjær kaken i ca 1 cm tykke skiver.

Visp kremfløten og bland i yoghurten. Velg den du liker best. Løs geleen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.

Dekk en liten kakeform eller en bolle med plastfolie. Rullekaken som er skåret i skiver, legges i bunnen og opp langs sidene. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasjen er stiv, minst fire timer.

Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar